آلم استور
فروشگاهي

قديم ترها كه مردم در ظروف مسي غذا مي‌خوردند و در ليوان مسي آب مي‌نوشيدند، نمي‌دانستند كه سال‌ها بعد دوباره استفاده از اين ظروف باب مي‌شود و خيلي‌ها، ظرف‌هاي مسي را براي پختن و سرو كردن غذا استفاده مي‌كنند. امروزه در خيلي از رستوران‌هاي سنتي و كافه‌ها، از ليوان‌هاي مسي براي مشتريان استفاده مي‌شود و واقعا هم نوشيدن نوشيدني‌هاي خنك در اين ليوان‌ها، طعم ديگري دارد. ما در اين مطلب به موضوع ليوان‌هاي مسي مي پردازيم و همه چيز را در اين باره در اختيار شما مي‌گذاريم. از فوايد و مضرات ظروف مسي گرفته تا غيره. پس اگر به دنبال اطلاعات جامع و كافي در اين باره هستيد، چند دقيقه‌اي همين جا بمانيد و به خواندن اين مطلب بپردازيد.

 

خوبي‌ها و بدي‌هاي ليوان مسي

  • ليوان‌هاي مسي جديد كه با طراحي‌هاي امروزي ساخته مي‌شوند، زيبا و جذاب هستند و استفاده از آن‌ها لذت بخش است.
  • ليوان مسي مي‌تواند گرماي نوشيدني‌هاي داغ و خنكي نوشيدني‌هاي سرد را بيشتر در خود نگهدارد.
  • در هنگام خوردن غذاهاي سنتي ايراني، وجود ظروف مسي از جمله ليوان‌هاي مسي بر روي سفره بهتر است.
  • يك دست پارچ و ليوان مسي مي تواند يك هديه خوب محسوب شود.
  • ليوان مسي به دليل سبك و غير شكننده بودن مي‌تواند براي سفر يا پيك نيك مناسب باشد.
  • از سرويس ليوان‌ها و پارچ مسي هم براي مصارف دم دستي و هم براي پذيرايي از مهمان‌ها مي‌توان استفاده كرد.
  • ليوان‌ها و ظروف مسي كه با دست ساخته مي‌شوند، يكي از صنايع دستي زيباي كشور هستند و خريد آن‌ها به رونق كار استادكاران و كارگران اين حرفه كمك مي‌كند.
  • طرح‌ها و مدل‌هاي ليوان‌هاي مسي خيلي متنوع نيستند، اما همين تنوع حداقلي، مدل‌هاي زيبايي را شامل مي‌شوند.
  • نوشيدن نوشيدني‌هاي داغ در ظروف مسي باعث آزاد شدن يون‌هاي مس مي‌شود و با ميل كردن آن ممكن است ميزان مس در بدن افزايش يابد و بيماري‌هايي ايجاد گردد.
  • از نظر قيمتي در مقايسه با ظروف بلور و شيشه‌اي، بايد گفت قيمت پارچ و ليوان مسي ارزان نيست.

 

تشخيص ليوان و ظروف مسي اصل

براي آنكه ظروف مسي اصل را از ظروف غيراصل و بي‌كيفيت تشخيص دهيد، مي‌توانيد اين نكات را در نظر بگيريد.

  • به چكش زني روي ظروف و ليوان‌هاي مسي دقت كنيد. چكش‌زني روي ظرف‌ها و ليوان مسي اصل، ريز و منظم و تقريبا يك شكل است.
  • ظروف مسي داراي كمي قلع در خود هستند و همين قلع باعث درخشندگي آن‌ها شده است.
  • ظروف و ليوان مسي اصل، ظرافت‌ها و ريزه‌كاري‌هاي فراوان دارند. در هنگام خريد به آن‌ها دقت كنيد.
  • رنگ ظروف و ليوان مسي اصل، سرخ و درخشان است. اگر اين سرخي به زردي گرايش دارد، ميزان مس در آن كم است.
  • رنگ ظروف و ليوان‌هاي مسي تقلبي، زرد و بدون درخشش است.
  • يك روش جالب براي تشخيص ظروف و ليوان مسي اصل از طريق ضربه زدن به آن و شنيدن صداي آن است. مس، فلز نرمي است و اگر به ظروف مسي با كيفيت ضربه بزنيد، صداي بم و ضعيفي توليد مي‌كند. ظروف مسي تقلبي صداي بلند و تيزي دارند.

 

خواص استفاده از ظرف‌هاي مسي

آن طور كه مشخص است در بدن هر فرد سالم بايد بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ ميلي‌گرم از اين ماده وجود داشته باشد. مس به طور طبيعي در غلات كامل، كينوآ، ادويه‌ها، ميوه‌هاي تازه و خشك و سبزيجات سبز تيره، حبوبات و مغزيجات وجود دارد و مي‌تواند ميزان مورد نياز بدن را از اين مواد تهيه نمود. با اينكه نياز روزانه هر كس به مس با توجه به شرايط سني، جنسيت و وضعيت سلامتي آن‌ها تفاوت دارد، اما دريافت بيش از اين مقدار ممكن است مشكلاتي را با خود به همراه داشته باشد.

وجود ميزان مشخصي از مس در بدن باعث بهبود عملكرد مفاصل و تقويت پوست و مو مي‌شود. به اين طريق كه مس موجب به وجود آمدن سلول‌هاي سالم در پوست شده و پوست‌هاي خشك و آسيب ديده را ترميم مي‌كند. همچنين مس با افزايش ملانين در بدن باعث رشد و سلامت مو مي‌گردد. از طرف مقابل كمبود مس موجب بي‌خوابي و احساس رخوت و كسالت مي‌شود.

از ديگر فوايد وجود مس در بدن به عملكرد بهتر طحال، كبد و دستگاه گوارش اشاره مي‌شود. همچنين مس به سلامت قلب و عروق كمك مي‌كند و انسداد شريان‌ها را از بين مي‌برد. جالب است بدانيد كه وجود مس به مغز نيز كمك مي‌كند و آن را براي توليد ميلين تحريك كرده، موجب افزايش سرعت عملكرد مغز مي‌شود.

براي كساني كه از بيماري آرتروز رنج مي‌برند بايد گفت كه مس مي‌تواند تاثيراتي در بهبود بيماري آرتروز داشته باشد و به بازسازي غضروف‌ها كمك ‌كند. اما با همه اين‌ها باز هم تاكيد مي‌شود كه براي استفاده از ظروف و ليوان‌هاي مسي حتما از يك متخصص طب سنتي پرس و جو كنيد و در صورت تاييد او از ظروف مسي استفاده نماييد.

در پايان از شما دعوت مي‌كنيم براي ديدن و خريد بهترين و باكيفيت‌ترين ظروف مسي، از فروشگاه ظروف مسي آلميس ديدن كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/14  ] [ ۱۴ ] [ alm-st ] [ ]

امروزه انواع ظروف مسي، از جمله ظروف مسي پذيرايي، ظروف مسي آشپزخانه، ظروف مسي دكوري و… جايگاه ويژه اي در بين مردم و در بين خانواده پيدا كرده اند و در اين چند سال اخير در بسياري از خانه ها و آشپزخانه ها ظرف مسي موجود است و ديدگاه مردم نسبت به اين ظروف نسبت به قبل بهتر شده و با ميل بيشتري به سمت استفاده از اين ظروف مي روند. براي ميهماني ها مناسب ترين گروه ظروف مسي، ظروف مسي پذيرايي هستند.

اما يكي از دغدغه ها و مسئله هايي كه عموم مردم در حين بررسي و انتخاب ظروف مسي به آن بر مي خورند، جنس اين ظرف هاي مسي است كه ميخواهند كيفيت مطلوب مد نظرشان را داشته باشد و براي همين به دنبال ظروف مسي اصل و با كيفيت مي گردند و به دنبال اين هستند كه بهترين ظروف مسي براي كجاست.

دو قطب اصلي ظروف مسي در ايران شهر هاي زنجان و اصفهان هستند كه تقريبا اكثر ظروف مسي بازار ايران را تامين مي كنند اما اينكه كدام بهترين ظروف مسي براي كجاست، سوالي است كه در پي جواب آن هستيم.

به گزارش روزنامه همشهري مس زنجان رتبه اول را در بين ساير استان ها دارند و اين بيشتر به گذشته و پيشينه اين هنر و حرفه در اين استان بر مي گردد. سهم بسيار زيادي از ظروف مسي را اين استان تامين مي كند به گونه اي كه بخش قابل توجهي از آن به خارج از كشور صادر مي شود.

 

تفاوت مس زنجان و اصفهان

يك سري تفاوت هاي مشخص و معيني در بين ظروف مسي زنجان و اصفهان وجود دارد كه ما در اينجا به آنها اشاره مي كنيم:

  • ظروف مسي دكوري كه در بازار مي بينيد بيشتر كار دست مسگران اصفهاني است.
  • ظروف پخت و پز مسي مثل قابلمه مسي اكثرا در زنجان ساخته مي شود و روانه بازار مي گردد.
  • ظروف مسي قلم كاري شده و پرداخت شده بيشتر در اصفهان تهيه شده و طرح هاي زيبايي دارند.
  • از نظر تنوع، ظروف مسي در زنجان به مراتب بالاتر از ظروف مسي اصفهان است.
  • در اصفهان ظروف مسي ميناكاري شده و ظروف مسي فيروزه كوبي به وفور ساخته  مي شود.

 

از كجا ظروف مسي بخريم؟

ظروف مسي كه در زنجان يا در اصفهان ساخته و پرداخته مي شوند، همه ظروف مسي موجود در بازار نيستند بلكه بسياري از اين ظروفي كه در فروشگاه ها مي بينيد در بازار مسگر هاي شهر ها ساخته مي شود و به فروش ميرسد و همين ظروف مسي كه در اصفهان يا زنجان نيز ساخته ميشود، در اين بازار ها يا مستقيم فروخته مي شود يا روي آنها يك سري پرداخت ها انجام مي شود و بعد به فروش مي رود. اگر قصد خريد ظروف مسي را در سطح اينترنت داريد، لازم است كه دقت كنيد كه فروشگاهي كه از آن خريد مي كنيد قابل اعتماد و مطمئن باشد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/25  ] [ ۰۶ ] [ alm-st ] [ ]

در خصوص ظروف مسي يكي از مهمترين نگراني هاي عموم مردم اصل بودن اين ظروفي است كه خريداري كرده اند و مي گويند كه از كجا بفهميم ظرف مسي اصل است؛ چه در سطح بازار هاي شهر و چه در سطح اينترنت بسياري از محصولات و ظروف مسي يا غير مسي موجود است و ارائه مي شود و يكي از دغدغه هاي مردم اين است كه كدام يك از اين ظروف مسي اصل بوده و كدام يك بي كيفيت و يا غير اصل هستند. بنابراين تصميم گرفتيم تا چند روش براي تشخيص جنس سالم و اصل را براي شما بياوريم تا در زمان خريد بتواند بهترين بررسي و انتخاب را انجام دهيد و بدانيم كه چگونه ظروف مسي را تشخيص دهيم.

 

روش هاي تشخيص ظروف مسي اصل

ما سعي كرديم در اين آموزش از اين مقاله چند روشي كه نسبتا ساده هستند را براي شما ارائه دهيم تا به راحتي بتوانيد ظروف مسي اصل را تشخيص دهيد، با ما در ادامه همراه باشيد.

آهن ربا

يكي از ساده ترين راه ها استفاده از يك آهن ربا است كه كار تشخيص را براي شما بسيار راحت مي كند؛ به اين صورت كه اگر آهن ربا را نزديك ظرف كرديد و آن را جذب كرد پس يعني آن ظرف از جنس آهن است و احتمالا فقط رنگ مسي بر آن خورده است.

نوع چكش زني

نوع چكش زني نيز مشخص مي كند كه مس خوب چه مسي است به اين شكل كه بايد چكش زني در اين ظروف بصورت ريز و منظم باشد و فرقي در چكش كاري دستي يا ماشيني براي آن وجود ندارد و بايد در هر صورت بايد چكش زني بصورت ريز و منظم باشد.

رنگ ظرف

به طور معمول ظروف مسي غير تقلبي و اصل، رنگشان نسبتا روشن تر و براق است موقع ساختن يا خريدن آن و برعكس ظروف تقلبي مسي يا بي كيفيت رنگ تيره تري دارند.

صداي ظرف

فلز مس نسبت به ساير فلزات به مقدار خيلي كمي نرم تر است و اين در ظروفشان نيز پديدار شده است ! وقتي به يك ظرف مسي ضربه مي زنيد صداي خفيف و كمي را مي شنويد اما اگر صداي بلند و تيزي را شنيديد به احتمال زياد آن ظرف، تقلبي مي باشد.

ضخامت ظرف

ورقه هاي ظروف مسي با ظرافت خاصي ساخته مي شوند و عموما كمي نازك تر از ساير ظروف هستند (البته به استثناي ظروف مسي اي كه روي شعله قرار مي گيرند مثل قابلمه يا ماهيتابه مسي)

براي اينكه بدانيم چگونه قابلمه مسي اصل را تشخيص دهيم يكي از مشخص ترين راه ها رسانايي آن است؛ يعني پخت و پز در اين ظروف سريع تر انجام مي گيرد.

قلع اندود بودن ظروف مسي

اگر به داخل ظروف مسي دقت كنيد، بايد رنگي متمايل به سفيد و غير از رنگ معمول مسي ببينيد كه همان رنگ قلع اندود شدن سطوح داخلي مس است؛ بنابر اين اگر داخل اين ظروف قلع اندود نشده باشد خطر آفرين است و بايد حتما از خريد آن پرهيز كنيد.

بعد از اينكه متوجه شديم چگونه ظروف مسي را تشخيص دهيم، حال برويم ببينيم كه يك ظرف مسي خوب چه ظرفي است.

 

مس خوب چه مسي است ؟

به طور كلي ظرف مسي خوب ظرفي است كه ويژگي هاي مثبت و مفيد مس را داشته باشد. يعني چي؟

يكي از اين موارد همانطور كه در بالا گفتيم، اصل بودن اين ظروف است اما نكته هاي مهم ديگري نيز وجود دارد كه يكي از آن ها به بحث رسانايي اين ظروف در زمان پخت و پز بر مي گردد مثل قابلمه مسي يا ماهيتابه مسي؛ درواقع اين ظروف به دليل رسانايي خوبشان گرما را بصورت يكنواخت در سطح غذا پخش مي كنند و باعث سريع پخته شدن غذا مي شوند. اين خودش به جا افتادن غذا و به اصطلاح مغز پخت شدن غذا كمك مي كند. به طور كلي ظروف مسي يكسري فوايد خوب دارند كه براي اين كه بدانيم مس خوي چه مسي است، حتما بايد آن ها را بدانيم.

ما در اين مقاله سعي كرديم روش ها و راه هايي را براي شما عزيزان نشان دهيم تا بتوانيد ظروف مسي اصل را از تقلبي يا بي كيفيت تشخيص دهيد تا در هنگام خريد اشتباه نكنيد و ظرف با كيفيتي را انتخاب كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/26  ] [ ۰۶ ] [ alm-st ] [ ]

آيا انواع ظروف مسي را ميشناسيد؟ آيا كاربرد ظروف مسي را ميدانيد؟ هنگام خريد ظروف مسي بايد چه نكاتي را رعايت كنيم؟ نكات نگهداري ظروف مسي چيست؟ علت سياه و كدر شدن ظروف مسي چيست؟ چرا بايد از ظروف مسي استفاده كنيم؟ خواص ظروف مسي چيست؟ آيا روش هاي سفيد كردن ظروف مسي را ميدانيد؟ آيا ظروف مسي زنگ ميزنند؟ در اين مقاله به بررسي كامل ظروف مسي، خواص ظروف مسي، روش هاي نگهداري و تميز كردن ظرف هاي مسي ميپردازيم.

 

معرفي انواع ظروف مسي

بدون شك ظروف مسي از محبوب ترين ظروف قديمي در آشپزخانه محسوب ميشوند. قبل از خريد ظروف مسي، توصيه ميكنيم ابتدا با انواع آنها بيشتر آشنا شويد تا بتوانيد ظروف مسي متناسب با سليقه و نياز خود را خريداري كنيد. به طور كلي ظرف هاي مسي به سه دسته، ظروف مسي ماشيني، ظروف مسي نيمه ماشيني يا نيمه چكش كاري شده و ظروف مسي چكش كاري شده تقسيم بندي ميشوند.

  • ظروف مسي ماشيني: روي بدنه ظرف هاي مسي ماشيني خط هاي افقي و موازي هم وجود دارد. بدنه اين ظروف كاملاً صاف ميباشد و جاي چكش ديده نميشود. ظرف هاي مسي ماشيني نسبت به ساير ظروف مسي، ارزان تر ميباشد.
  • ظروف مسي نيمه ماشيني يا نيمه چكش كاري شده: ظروف مسي كه در اين دسته قرار ميگيرند، ابتدا بوسيله ماشين‌آلات، تا حد بسيار زيادي خمكاري ميشوند و شكل كلي قالب ظرف را ميگيرند. سپس توسط مسگران، با كمي چكش كاري شكل نهايي ظرف بدست مي آيد.
  • ظروف مسي چكش كاري شده: اين ظرف ها ابتدا توسط دستگاه قالب گيري ميشود. سپس در تمام مراحل بعدي، توسط دست، چكش كاري ميشوند. اين نوع از ظروف مسي جزو گران قيمت ترين ظروف مسي محسوب ميشوند. توجه داشته باشيد، هرچه ميزان چكش كاري ظرف بيشتر باشد و جاي چكش ها ريزتر و منظم تر باشند، قيمت ظرف بيشتر ميشود.

 

چرا بايد از ظروف مسي استفاده كنيم؟

ظروف مسي جزو بهترين ظرف ها براي پخت غذا هستند. زيرا گرما بسيار بهتر و يكنواخت تر از ساير ظروف انتقال ميدهند. در نتيجه قابلمه‌ها و ماهيتابه‌هاي مسي بسيار براي پخت غذاهايي كه به دماي تحت كنترل نياز دارند، مناسب هستند.

همچنين به دليل انتقال گرماي بالاي ظروف مسي، غذا سريع تر در اين ظروف پخته ميشود. جالب است بدانيد معمولاً انواع خورشت ها در اين ظروف بهتر جا مي افتند زيرا حرارت در ظروف مسي نسبت به ساير فلزات بيشتر حفظ ميشود. همچنين شما ميتوانيد غذاهاي ترد تري را در ظروف مسي سرخ كنيد.

 

 

ظروف برنجي شبيه ترين ظرف ها به ظروف مسي

بدليل قيمت بالاي ظروف مسي، ممكن است برخي افراد از خريد اين ظرف ها منصرف شوند. البته توجه كنيد ظروف مسي جذابيت خاصي به آشپزخانه و جهيزيه شما خواهند بخشيد. جالب است بدانيد شبيه ترين ظرف ها به ظروف مسي، ظروف برنجي هستند. ظروف برنجي پذيرايي هم در ظاهر و هم از نظر خواص شباهت هاي بسيار زيادي با ظروف مسي دارند. در واقع آلياژ برنج تركيبي از دو فلز مس و روي ميباشد.

 

مهم ترين نكات نگهداري ظروف مسي

براي نگهداري و تميز كردن ظروف مسي لازم است بيشتر دقت كنيد. معمولاً سطح داخلي ظروف مسي مانند قابلمه‌هاي مسي، با يك لايه محافظ كه قلع ميباشد پوشش داده ميشوند تا هنگام پخت و پز باعث مسموميت غذا نشوند. توجه كنيد از پختن و سرو غذاهاي اسيدي با ظروف مسي خودداري كنيد زيرا ممكن است لايه قلع محافظ از بين برود و ظرف مسي با غذا واكنش دهد و باعث مسموميت غذا شود.

براي شست و شو و تميز كردن ظروف مسي، بهتر است از اسكاچ هاي نرم و ابرهاي اسفنجي استفاده كنيد. استفاده از اسكاچ هاي سخت و سيم ها باعث ايجاد خراش بر روي ظروف و از بين رفتن لايه قلع در ظروف مسي ميباشد. همچنين توصيه ميكنيم از ماشين ظرف شويي براي شستن ظرف هاي مسي استفاده نكنيد. زيرا مايع ماشين هاي ظرف شويي بسيار قوي ميباشند و باعث لكه دار شدن ظروف مسي و آسيب آنها ميشود.

حتماً بعد از شست و شو، ظرف هاي مسي را سريعاً خشك كنيد تا از ايجاد لكه روي آنها جلوگيري شود. همان طور كه قبلاً هم گفته شد، سرو نكردن غذاهاي اسيدي در ظرف هاي مسي، باعث افزايش طول عمر آنها ميشود.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/21  ] [ ۰۶ ] [ alm-st ] [ ]

ظروف مسي از ديرباز در ميان ايرانيان كاربرد داشته و براي پخت‌وپز و نگهداري مواد غذايي استفاده مي‌شدند. اين ظروف زيبايي خاصي دارند و استادانه ساخته مي‌شوند. در بسياري از مواقع، انتخاب ميان ظروف روحي و مسي سخت است.

به همين دليل اين مقاله را به بررسي ويژگي ظروف مسي و تفاوت آن‌ها با ظرف‌هاي روحي اختصاص داديم؛ پس تا انتهاي مقاله ما را همراهي كنيد.

ظروفي كه از جنس مس ساخته مي‌شوند، گرما را به طور يكنواخت در سطح آن پخش مي‌كنند. انتقال حرارت در اين ظروف باعث مي‌شود تا در انرژي صرفه‌جويي شود. اين ظروف هيچ گونه آسيبي به طبيعت نمي‌زنند؛ زيرا مواد اوليه آن‌ها در طبيعت يافت مي‌شوند و قابل بازيافت هستند.

معمولاً عمر ظرف‌هاي مسي بالاست و دوام خوبي دارند. حتي زماني كه لايه قلع آن‌ها از بين مي‌رود، با سفيدكاري ظروف مسي، دوباره قابل استفاده مي‌شوند. غذاي شما در اين ظروف زود آماده مي‌شود؛ زيرا مس يك رساناي خوب است و حرارت را به خوبي انتقال مي‌دهد.

يكي از فوايد اين ظروف، كمك به خون‌سازي بدن است؛ بنابراين به كساني كه كم‌خوني دارند، توصيه مي‌شود تا از اين ظرف‌ها استفاده كنند.

 

تفاوت ظروف مسي با ظروف روحي

بعد از شناخت ويژگي‌هاي ظروف مسي، بهتر است با تفاوت اين ظروف و ظروف روحي آشنا شويد. ظروف روحي يا رويي از نظر ظاهري شبيه به ظروف آلومينيومي هستند؛ با اين تفاوت كه ظرف‌هاي روحي وزن بيشتري دارند. ظرف‌هاي روحي، قيمت پايين‌تري نسبت به انواع مسي دارند.

ظروف روحي نسبت به حرارت، واكنش نشان مي‌دهند؛ براي مثال، جوشاندن آب در آن‌ها منجر به سياه شدن درون ظرف مي‌شود. اين در حالي است كه ظرف‌هاي مسي چنين عيبي ندارند و به اين سرعت تغيير رنگ نمي‌دهند.

ظروف روحي مانند انواع مسي، حرارت را به طور يكنواخت انتقال نمي‌دهند. البته توجه داشته باشيد كه جنس بسياري از ظرف‌هاي روحي موجود در بازار از آلومينيوم است. اين ماده براي بدن ضرر دارد؛ چه براي پخت‌وپز استفاده شود و چه براي نگهداري مواد غذايي، مي‌تواند براي بدن مضر باشد.

اين مسئله براي ظرف‌هاي مسي متفاوت است؛ مس وقتي به اندازه مصرف شود، ضرري براي بدن ندارد. همان طور كه اشاره شد، مس براي افرادي كه كم‌خوني دارند، مفيد است. البته اين نكته را هم در نظر بگيريد كه مصرف بيش از حد مس مي‌تواند سلامتي شما را به خطر بيندازد.

وقتي مس بدن از اندازه مورد نياز آن بيشتر شود، به كبد آسيب مي‌زند؛ بخصوص زماني كه با غذاهاي اسيدي تركيب و وارد بدن مي‌شود.

 

قوري مسي يا قوري روحي؟

در ميان ظروف مسي، كتري و قوري آن طرف‌داران زيادي دارند. از دلايل محبوبيت قوري مسي، مي‌توان به زيبايي و فوايد آن براي بدن اشاره كرد. وقتي آب به مدت طولاني در اين ظروف نگهداري مي‌شود، مقدار كمي يون را به خود جذب مي‌كند؛ به اين ترتيب خاصيت ضدباكتري به آن اضافه مي‌شود.

يكي ديگر از فوايد استفاده از قوري يا كتري مسي اين است كه باعث مي‌شود تا در مصرف گاز صرفه‌جويي شود. به اين دليل كه خاصيت انتقال گرما در اين ظروف منجر به آماده شدن سريع‌تر آب جوش و چاي در آن‌ها مي‌شود.

كتري و قوري روحي ويژگي‌هاي متفاوتي نسبت به نوع مسي دارند؛ بدنه آن‌ها از روح يا در بسياري از موارد، آلومينيوم ساخته مي‌شود. استفاده از آلومينيوم در اين ظروف سبب مي‌شود تا خاصيت انتقال حرارت آن‌ها بالاتر از حالت عادي باشد؛ البته اين ويژگي ظروف روح به پاي انواع مسي نمي‌رسد.

تفاوت ديگري كه براي قوري مسي و قوري روحي مي‌توان نام برد، تفاوت وزن آن‌هاست. قوري روحي سبك‌تر از نوع مسي است. برخي از افراد استفاده از قوري روحي را به مسي ترجيح مي‌دهند؛ تنها به اين دليل كه قيمت كمتري دارند.

ميكروب‌ها و آلودگي‌هايي كه در آب شهري وجود دارند، از طريق كتري و قوري روحي از بين مي‌روند. پس مي‌توانيد از اين ظروف براي جوشاندن و پاك‌سازي آب آشاميدني خود از هر گونه آلودگي استفاده كنيد. جوشاندن آب در كتري مسي هم مي‌تواند يون مورد نياز بدن شما را تأمين كند.

 

سخن پاياني در مورد ويژگي و خريد ظروف مسي

با توجه به كاربرد زيادي كه ظروف مسي دارند، شناخت ويژگي‌هاي آن‌ها مهم است. اين ظروف علاوه بر زيبايي، داراي خواصي براي بدن نيز هستند. البته بهتر است در استفاده از اين ظروف احتياط كنيد؛ زيرا مصرف بيش از حد مس براي بدن مضر است.

شناخت تفاوت‌هاي ظروف روحي و مسي مي‌تواند به انتخاب صحيح شما كمك زيادي بكند. هر يك از اين ظروف داراي ويژگي‌ها و فوايدي هستند كه لازم است آن‌ها بشناسيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/17  ] [ ۰۶ ] [ alm-st ] [ ]

يكي از زمان‌برترين و چالش‌برانگيزترين فعاليت‌هاي روزانه، آشپزي است. وقتي تجهيزات و لوازم لازم براي تهيه غذاهاي مختلف را نداشته باشيد، اين موضوع بدتر مي‌شود. از ابتدا، بشقاب‌هاي مسي جزو پركاربردترين ظروف و لوازم پخت‌وپز بوده است.  بسياري از مردم عقيده دارند كه پختن غذا در بشقاب‌هاي مسي فوايد متعددي براي سلامتي و تندرستي دارد.

ما مزايا و معايب ظروف مسي و همچنين مارك‌هاي برتر را در حين توصيف ويژگي‌هاي صفحات مسي مدرن موردبحث قرار خواهيم داد. پخت‌وپز ممكن است با ظروف باكيفيت، جذاب، امروزي و كارآمد علاوه بر قابلمه‌ها و تابه‌هاي مسي بسيار سرگرم‌كننده باشد.

 

مراحل ساخت ظروف‌ مسي

براي ايجاد و آماده‌سازي اين ظروف بايد چندين فرآيند انجام شود. ممكن است هنگام خريد اين ظروف از ميزان كاري كه يك هنرمند يا صنعتگر براي ايجاد ظروف مسي انجام مي‌دهد آگاه نباشيد، اما بايد از مراحل موردنياز براي ايجاد يك ديگ مسي يا هر ظرف مسي ديگري آگاه باشيد.

ساخت قالب يا بدنه ظرف مسي مرحله اوليه است. قالب‌گيري به‌عنوان مرحله اوليه توليد در ايجاد ظروف مسي جديد محسوب مي‌شود.

چكش زدن ظروف مرحله بعدي است. اگر ظروف مسي را قبل از خريد به‌دقت بررسي كنيد، ضربه‌هاي چكشي را به بدنه آن‌ها خواهيد ديد. افراد اين كار را به‌صورت دستي انجام مي‌دهند و ماشين‌هاي تخصصي آن را به‌طور خودكار انجام مي‌دهند.

سفيد كردن مرحله سوم است. اين پروژه به‌عنوان قلع بندي نيز شناخته مي‌شود. ظروف مسي پس از ساخته‌شدن و چكش‌كاري به رنگ سفيد و قلع اندود مي‌شوند.

دسته‌ها به‌عنوان مرحله چهارم به هم وصل شده و سوراخ مي‌شوند. مسگران با ابزار خاصي سوراخ‌هايي را در قسمت‌هاي خاصي از گلدان‌هاي مسي يا ظروف ديگر سوراخ مي‌كنند. دستگيره‌ها را با استفاده از دسته‌هاي مسي به آن وصل كنيد. فرآيند پوليش آخرين مرحله است. اكنون مسگران ظروف مسي جديد را صيقل مي‌دهند تا آن‌ها را درخشان و براق كنند.

 

بهترين برند ظروف مسي در بازار ايران كدام است؟

مشخصات ظرف مسي:

  • مس يك فلز رسانا است كه به‌طور مؤثر گرما را هدايت مي‌كند. به همين دليل يكي از بهترين غذاها براي تهيه است.
  • ظروف مسي سطوحي دارند كه گرما به‌طور مساوي توزيع مي‌شود و بنابراين گرما را سريع‌تر حفظ مي‌كنند.
  • ظروف مسي روند پخت را تسريع مي‌كنند. قابلمه مسي براي خورش و سوپ خوب عمل مي‌كند.
  • استفاده صحيح از ظروف مسي براي بدن و سلامتي ما بسيار عالي است.

 

تفاوت بين مس اصفهان و زنجان

معدن مس در چند شهر ايران ازجمله اصفهان، كاشان، زنجان، كرمان، شيراز و … صنعت بزرگي است كه شايد ظروف مسي زنجان و اصفهان در اين ميان بيشتر از همه نامشان را شنيده باشيد. آنچه مس اصفهان را از مس زنجان متمايز مي‌كند، اكنون جاي سؤال است. در واقع بايد توجه داشت كه هردوي اين شهرها از مس مرغوب استفاده مي‌كنند و سابقه بسيار طولاني در بخش مس دارند. تنوع و سبك اين ظروف، ظروف مسي اين دو شهر را از يكديگر متمايز مي‌كند.

در زنجان گزينه‌هاي بيشتري براي انتخاب اين ظروف وجود دارد و در اين شهر قابلمه‌ها، تابه‌ها و ساير وسايل مسي بيشتري نيز توليد مي‌شود. اصفهان را بيشتر به خاطر ظروف مسي فيروزه‌اي‌ رنگ مي‌شناسند كه منبت، حكاكي و تزيين‌شده است. در زنجان انتخاب كمتري از اين نوع غذاي زيبا و جذاب وجود دارد.

همچنين مسگري شهر زنجان قدمت بيشتري دارد و قدمت آن به 9500 سال مي‌رسد. در آخر بايد به اين نكته اشاره كرد كه ظروف مسي اصيل زنجاني و اصفهاني هركدام مي‌توانند از بهترين نوع خود باشند.

 

شناسايي ظروف مسي در بازار

شما بايد بتوانيد قبل از خريد اين ظروف جنس اصل را از تقلبي تشخيص دهيد. ملاحظات زير مي‌تواند به شما در شناسايي غذاهاي مسي اصيل كمك كند.

ظروف مسي اصلي بسيار درخشان و براق هستند. در هنگام خريد ظرف مسي، اگر مشاهده كرديد كه فاقد درخشندگي و درخشندگي لازم و تيره و كدر هستند، مي‌توانيد مطمئن باشيد كه كيفيت پاييني دارند.

ظرف‌هاي مسي معتبر نبايد وزن سبكي داشته باشند. اين نشان مي‌دهد كه آن‌ها از ورقه‌هاي شكننده و نازك ساخته‌شده‌اند كه دوام خاصي ندارند. اگر قصد خريد قابلمه مسي يا ساير تجهيزات پخت‌وپز راداريد، بايد به وزن آن‌ها و ضخامت ورقي كه در ساخت آن‌ها استفاده‌شده است دقت كنيد.

سطوح داخلي و خارجي ظرف‌هايي كه جنس مسي دارند، بايد كاملاً صاف و عاري از هرگونه فرورفتگي، سوراخ، زنگ‌زدگي يا پوسته‌پوسته شدن باشد. كيفيت آبكاري قلع: ظروف مسي بايد داراي آبكاري سفيد باكيفيت باشند. اين نشان مي‌دهد كه فضاي داخلي صفحات كاملاً درخشان و سفيد است، به‌طور يكنواخت سفيد شده است، بدون لكه يا لكه‌هاي سياه است و كاملاً سفيد است.

كيفيت چكش‌كاري بايد بسيار منظم، ثابت و درجه‌يك باشد. چكش‌كاري كه اغلب با دست انجام مي‌شود پرهزينه‌تر و جذاب‌تر است. قبل از خريد ظروف مسي، از كيفيت قالب آن‌ها آگاه باشيد. چسباندن درب ظرف به آن بايد ساده باشد و دسته‌ها بايد محكم در جاي خودجوش داده شوند.

آهنرباها به سمت مس واقعي كشيده نمي‌شوند. اگر آهنربا به ظروف مسي بچسبد، مي‌توانيد به‌دروغ بودن آن پي ببريد. اگر رنگ ظروف مسي شما پس از تميز كردن با رب يا محلول سركه و نمك تيره شد، اصل نيستند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/21  ] [ ۰۷ ] [ alm-st ] [ ]

مزاياي خريد ظروف مسي براي خانه

براي محافظت از سلامتي، نياكان ما فكر مي‌كردند كه خريد ظروف مسي مزاياي زيادي دارد. مهم‌ترين مزاياي استفاده از ظروف مسي در اينجا به‌اختصار موردبحث قرار مي‌گيرد. به دليل خواص آنتي‌اكسيداني قوي، مس از بدن ما در برابر آسيب راديكال‌هاي آزاد محافظت مي‌كند. در صورت خريد و استفاده از ظروف مسي، سيستم ايمني بدن شما تقويت مي‌شود.

بازسازي سلول توسط مس كمك مي‌كند. مصرف مس به پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هايي مانند ديابت، سرطان، بيماري آلزايمر و آسيب مغزي و همچنين بيماري‌هاي چشمي، قلبي و عضلاني كمك مي‌كند. مس روند پيري را كند مي‌كند. اين ماده شيميايي به لطف قابليت‌هاي آنتي‌اكسيداني و بازسازي سلولي به شادابي و تجديد پوست ما كمك مي‌كند.

يكي ديگر از وظايف مس، سنتز ملانين است. ملانين يك جزء حياتي و ضروري در سنتز رنگ‌هايي است كه در مو، چشم و پوست ديده مي‌شود. اين ماده به‌وفور سرشار از مس است. مس همچنين به جذب آهن در بدن كمك مي‌كند و عملكرد سيستم عصبي را افزايش مي‌دهد. يكي از مزاياي اضافي مس در بدن پيشگيري و درمان كم‌خوني است. يكي ديگر از مزاياي مهم مس خواص ضد ميكروبي آن است. استفاده از ظروف مسي رشد و تكثير باكتري‌ها و ميكروب‌ها را متوقف مي‌كند.

 

معايب و زيان‌هاي ظروف مسي براي استفاده

با دانستن مزاياي استفاده و خريد ظروف مسي، ممكن است كنجكاو باشيد تا در مورد معايب ظروف مسي و مضر بودن يا نبودن آن‌ها براي بدن و سلامتي ما بدانيد. پاسخ به اين پرسش در زير ارائه‌شده است. اگر لبه‌هاي ظروف مسي داراي خراش يا لكه باشند، مشكلات زيادي خواهيد داشت زيرا قلع كاري نامناسب است.

هنگام خريد ظروف غذاخوري مسي بايد به كيفيت آبكاري قلع توجه كنيد. به‌منظور جلوگيري از آزار و اذيت عيوب صفحات مسي، بايد ظروف خود را نيز مرتباً قلع‌وقمع كنيد. هنگامي‌كه ظروف مسي پوشش ضخيم وبرتري از قلع ندارند، مسائل زير به وجود مي‌آيند:

در اين ظروف غذا مقداري از ارزش غذايي خود را از دست مي‌دهد. مقدار زيادي مس در هنگام گرم شدن غذا وارد غذا شده و در كبد ما رسوب مي‌كند. كبد ما درنهايت به دليل محتواي بيش‌ازحد مس از كار مي‌افتد. حتي مي‌تواند در شرايط شديد منجر به مرگ شود.

كودكاني كه در طول زمان بيش‌ازحد از ظرف‌هاي با جنس مس استفاده مي‌كنند ممكن است دچار مشكلاتي مانند غم و اندوه، بي‌خوابي و بيش فعالي شوند. در ظروف مسي فاقد قلع يا در ظروف با پوشش قلع آسيب‌ديده، غذا به‌سرعت تجزيه مي‌شود. در موارد خاص، حتي مي‌تواند منجر به بيماري‌هايي مانند جذام شود.

مسموميت غذايي ناشي از پختن غذاهاي اسيدي در ظروف مسي است. مطمئن شويد كه داخل ظرفي كه خريداري مي‌كنيد سفيد نشده باشد. براي بدن، سرب يك سم سمي است. اين ماده هنگام پختن در قابلمه مسي با غذا مخلوط مي‌شود و جذب بدن مي‌شود.

 

طريقه استفاده و نگه‌داري كردن از ظروف مسي در خانه

اكنون‌كه ظرف جديد موردنظر خود را انتخاب و خريداري كرده‌ايد، بايد دانش كافي در مورد نحوه استفاده و مراقبت از ظروف مسي جديد داشته باشيد. استفاده از قابلمه مسي و ساير ابزارهاي آشپزي بسيار آسان، كاربردي و سودمند است. براي استفاده و حفظ سلامت ظروف مسي نو يا مستعمل به نكات زير توجه كنيد.

سه ليوان شير مخلوط شده با مقداري آب را قبل از استفاده از قابلمه‌هاي مسي تازه يا تازه كنسرو شده بجوشانيد. بعدازآن تمام بشقاب را با شير بشوييد. اين ظرف شمارا تميز مي‌كند و طول عمر قلع داخل آن را افزايش مي‌دهد. براي جلوگيري از آسيب ديدن قلع داخل در هنگام استفاده از اين ظروف براي پخت‌وپز، ترجيحاً از كفگير و ملاقه چوبي استفاده شود.

قبل از استفاده، ظروف مسي را به‌درستي تميز كنيد. حرارت زير اين غذاها را كاهش دهيد. مس يك هادي قدرتمند است. گرماي شديد باعث سوختن قلع ظروف مي‌شود. هرگز غذا را براي مدت طولاني در اين ظروف نگهداري نكنيد. اين ظروف را در فواصل زماني معين قلع بندي كنيد تا از مشكلات سلامتي جلوگيري كنيد. مطمئن شويد كه ظروف شما باكيفيت، ضخيم و يكدست هستند.

پختن غذاهاي اسيدي در ظروف مسي هرگز ايده خوبي نيست. اضافه كردن لحظه آخري به غذا بايد ترشي خورش باشد. پخت‌وپز در اين ظروف بايد در سريع‌ترين زمان ممكن انجام شود.

 

راهنماي تميز كردن ظروف مسي

اكنون‌كه از ويژگي‌ها، مزايا و معايب ظروف مسي و همچنين نحوه استفاده و نگهداري از آن‌ها مطلع شديد، بهتر است در خصوص نظافت اين ظروف اطلاعات كافي داشته باشيد. صفحات مسي را نبايد در ماشين ظرف‌شويي شست. پس از شستن، آن‌ها را به‌سرعت خشك‌كنيد.

ظروف مسي نبايد داخل آن سيم‌كشي شوند. اين باعث خوردگي پوشش قلع داخل مي‌شود. اگر كف ظرف بسته است، آب اضافه كنيد و اجازه دهيد محتويات آن جدا شود. پس‌ازآن، با استفاده از يك اسكان ملايم، فضاي داخلي قابلمه مسي را تميز كنيد.

براي درخشش بيروني بشقاب‌هاي مسي از رب گوجه‌فرنگي، رب انار، رب آلو و يا هر رب‌ترش ديگري استفاده كنيد. مقداري از اين خميرها را روي سطح ظروف مسي بماليد و بعد از چند دقيقه آن را با برس سيمي يا اسكان كاملاً تميز كنيد.

همچنين مي‌توانيد آب‌ليمو يا دوغ را بانمك تركيب كنيد. اين مخلوط را روي سطوح مسي بيروني ظروف بماليد و بعد از مدتي آن‌ها را با آبكش بشوييد. ظروف مسي شما مانند روز اول با استفاده از اين فن درخشان و براق خواهند بود.

استفاده از محلول سركه و جوش‌شيرين براي برق انداختن سطح اين ظروف فن ديگري است. اين تركيب را روي ظروف مسي بماليد و بعد از چند دقيقه آن را به‌طور كامل با اسكان برداريد. با مخلوط كردن آرد سفيد، نمك و سركه، يك خمير صاف را روي سطح ظرف مسي خود بماليد. ظروف مسي شما با استفاده از اين مخلوط به‌طور جادويي برق مي‌گيرند.

 

چكيده كلي از راهنماي خريد ظروف مسي در بازار

ظرف هايي كه از مسي ساخته شده‌اند، علاوه بر زيبايي داراي يك سري كيفيت و مزيت‌هاي ديگر نيز هست كه در اين پست به آن‌ها پرداخته‌ايم. ظرف‌هاي مسي جديد كاربردي و كارآمد هستند و همچنين طرح‌هايي نفيس، مدرن، دوست‌داشتني و امروزي ارائه مي‌دهند. ازآنجايي‌كه مس يك رساناي قوي است و گرما را براي مدت طولاني‌تري حفظ مي‌كند و درعين‌حال به‌طور يكنواخت پخش مي‌شود، همه خورش‌ها طعم بهتري دارند و در قابلمه مسي پخته مي‌شوند.

از مزاياي خريد ظرف مسي مرغوب مي‌توان به رفع كم‌خوني، جذب بهتر آهن، توليد ملانين، خاصيت ضد ميكروبي، جلوگيري از پيري زودرس، مبارزه با بيماري‌هاي قلبي و عضلاني، سرطان، ديابت و … اشاره كرد. ظروف مسي كه كيفيت خوبي ندارند عبارت‌اند از مسموميت غذايي، كاهش ارزش غذايي، افسردگي، بي‌خوابي، رسوب مس در كبد و ازكارافتادن آن و حتي مرگ افراد.

ظرف‌هاي مسي اصلي كاملاً درخشان و سيقل هستند. آن‌ها قالب‌گيري زيبا و باكيفيت بالايي دارند. سطح صاف و يكنواختي دارند. كيفيت قلع داخل آن‌ها واقعاً بالا است. آن‌ها سبك نيستند و وزن مناسبي دارند. جذب مغناطيسي نمي‌شوند. از برترين توليدكنندگان ظروف مسي مي‌توان به الماس، آقاجاني، فيروزه، عتيقه و … اشاره كرد.

اين ظروف را بايد با استفاده از خميرترش، محلول آب‌ليمو يا آب مخلوط بانمك، سركه، جوش‌شيرين و ساير مواد مشابه تميز كرد تا مانند روز اول بدرخشند و برق بزنند. بااين‌حال، ظروف و قسمت كنسرو شده آن‌ها را هرگز نبايد با اين مواد پركنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/1  ] [ ۰۹ ] [ alm-st ] [ ]

ظروف مسي موضوعي اي است كه همه ي ما ذهنيتي از آن ها داريم. اما اينكه واقعا كدام ذهنيت درست است و علمي تر، موضوعي بسيار مهم است كه ما در اين مقاله به صورت جامع به آن پرداختيم.

تا همين چند سال پيش در آشپزخانه ي اكثر ايراني ها ظروف مسي وجود داشت و براي طبخ استفاده مي شد. يك كفگير آهني هم وجود داشت براي هم زدن غذا كه به نوعي مكمل ظروف مسي همان كفگير آهني بود. بدن ما مقداري آهن و مس نياز دارد، اما نه از اين طريق يعني ورود مستقيم فلز به بدن! استفاده از قابلمه هاي مسي با كفگير آهني هم مبتني بر اين باور بوده كه به جذب مس و آهن بدن كمك كنند.

استفاده نكردن از ظروف مسي

اما موضوع مس و آهن بدن چيزي فراتر از اين هاست. اين فلزها فقط از طريق مواد خوراكي خاص كه حاوي اين تركيبات است و مكمل هاي غذايي جذب بدن مي شوند. از زماني كه قابلمه ها با پوشش هاي ديگر وارد بازار شدند و اكثر مردم هم از پروسه ي جذب آهن و مس بدن آگاه شدند، ظروف مسي از روي اجاق گاز و آشپزخانه به دكور هاي منازل تغيير مكان دادند.

در چه صورت از ظروف پخت و پز ظروف مسي استفاده كينم؟

نكته ي قابل توجه در مورد استفاده از ظروف مسي اين است كه، مس فلزي پر واكنش است و در مقابل حرارت به راحتي با مواد غذايي واكنش نشان مي دهد و در دراز مدت بدن را دچار مسموميت مي كند. به همين دليل پزشكان استفاده از ظروف مسي را در صورتي مجاز مي دانند كه توسط لايه اي از قلع پوشيده شده باشند.

پزشكان تاكيد دارند كه ظروف مسي تنها در صورت قلع اندود شدن قابل استفاده اند. به اصطلاح بايد سفيد شده باشند. قلع اندود شدن بايد به صورت اصولي و بدون سرب انجام شده باشد.

در مورد قلع اندود كردن ظروف مسي هم اين نكته بسيار حائز اهميت است كه اگر به درستي اين عمل صورت نگرفته باشد و قلع همراه با سرب باشد آسيب هاي جبران ناپذيري به بدن وارد خواهد كرد. سرب وارد شده در بدن، در كبد تجمع كرده كه قطعا كبد قدرت مبارزه با چنين چيزي را نداشته و شخص دچار مرگ تدريجي مي شود. اين ها دلايلي كافي هستند كه مس براي دكور و تزيين كاربد بيشتري داشته باشد تا پخت و پز و مصارف آشپزي.

مس زنجان

امكان ندارد شما طرفدار ظروف مسي باشيد و مس زنجان برايتان ناشناخته باشد. شايد اگر كسي طالب ظروف مس باشد براي خريد اولين گزينه اش ظروف مسي زنجان است. هنرمندان زنجاني با نهايت بكارگيري هنرشان مس ها را به بهترين ظاهر ممكن تحويل بازار مي دهند كه كه منازل ايراني هم به بهترين شكل و اصالت مزين شوند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/29  ] [ ۰۹ ] [ alm-st ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب